tisdag 28 september 2010

att spränga gränser..

ja det där kan ju lätt tolkas som en klysha, men jag bjussar på den. för jag är omåttligt nöjd med mig själv så här ett dygn senare.

jag flyttade in i min lägenhet för 10 månader sedan. det gick hyggligt. fick tag i möbler och så men sen tog liksom inflyttningsprocessen stopp när jag insåg att 1.jag behöver måla kök och toa 2.jag behöver flera hyllor.

måleriet la jag snabbt på is när det inte kändes dödsakut och jag kunde tänka mig att leva med en asful bård ett tag iaf. hyll-bristen försökte jag lösa genom att sprida ordet om mina behov. jonna och martin bidrog alldeles förträffligt med en bokhylla och plötsligt var lådorna på golvet borta... nästan. jag behövde mer hyllor. johannas föräldrar donerade en som sara satte upp i mitt kök och så hittade mormor en vän som ville sälja sin agamla stringhyllor för en billig peng - och så satt jag där med tre fantastiska hyllor. men också med ett otroligt skabbigt självförtroende när det kommer till hemmafix. hyllorna och resterande kartonger har därför stått på mitt golv i ett halvår... och tärt på min välstädadesjäl =)

så i helgen blev jag peppad av plupp-gänget att få upp hyllorna - annars skulle dom inte komma på fika. så jag blev ändå sugen. igår satt jag på jobbet och passade då på att hantverkschatta med världens händigaste vän. blev än mer peppad och informerad om rätt verktyg och skruvar.
tog med borrmaskinen från jobbet och cyklade via järnia på vägen hem och storhandlade.

väl hemma tog allt en dålig svängning - jag hade lyckats ta med min tumstock till jobbet och nu stod jag där med ett vingligt metallmätband. bittert konstaterade jag att också väggarna i detta hus var väldigt skeva och därav svåra att mäta från. ringde daniel för jag tänkte att nån som bor nära kanske kan hjälpa mig nu i denna svåra stund. han kunde inte just då, men imorgon. mätte lite till. pratade med kristin. funderade. väntade ut mig. och tillslut så kände jag jävlaranammat komma "jag ska fn inte vänta tills imorgon - jag vill ha detta gjort nu!". med stor beslutsamhet, tålamod och styrka lyckades jag sen mäta, borra och skruva tills två stringhyllor satt på väggen.
under tiden hade jag ovärderlig coaching av lina - men jag fixade det ändå själv! hela min händighetssjälvbild krossades mot golvet och jag dammsög upp den. sen flyttade jag alla skivor och böcker och städade upp. det blev så himla himla fint och lättnaden i mig går inte att beskriva.

fantastisk hylla och en galen maria, och ja självklart är bilden tagen efter succén fullbordades - jag hade aldrig kunnat sett sådär kaxig ut inför....

dessutom lyssnade jag på bob dylan när jag flytta grejer - snacka om att tänja mentalt (det du henke!), och jag kan väl förstå varför folk gillar han - det va la ok men inte fantastiskt =)
annars:
  • jag håller med många - varför lägga ner NOM? det verkade ju bli sjukt kul i år och går dessutom alltid i bra terräng.
  • hoppas hoppas på systemskifte i landslagsledningen - det behövs NYA tankar
  • karl x johan "flames" är lätt veckans låt (vilket sjukt bra musikår det är förresten!)
  • anttila o ljungström gör duett på kristians nya platta - lät finfint

måndag 20 september 2010

dm/blådårar/pop

efter en fältjobbsvecka är man rätt mör fredagkväll. därför tackar jag särskilt erik o lisa för lån av bil - det hade nog icke blivit natt-dm start annars. väl på plats kändes allt väldigt bra o kul. och mycket folk!! man fick värma upp direkt annars frös man ihjäl kändes det som, men ute i skogen sen var det mest mörkt o lagom temperatur. fick ett annat gulstråk än det tänkta och gjorde därför en liten sväng till ettan. 2an inga problem och sen valde jag att gå runt till 3an. enligt sträcktiderna och lina"jag hittar överallt på getryggen"strand ;) var detta fel. det fanns en fin ås mitt emellan stigvägvalen som var snabbare. ja ja kroppen kändes bra ändock och jag sprang på glad i hågen. darrade in mot 5an - otroligt lurigt uppe vid masten, men såg stenen bakom och kunde vända rätt.sen gick det som en dans till 9an där jag blev osäker på riktning igen. aj aj - mer konsekvent kompass behövs! drog runt till 10an - vilket även strand gjorde. var nog bäst - den där soptippen är ju rätt välvuxen så här års. väntade nervöst (?!) in lina och insåg att jag fick stryk med en sisådär 30 sek. men KUL va det - tack stern för finfina och lagom korta banor!

lång-dm på söndage skulle ju tydligen gå i mycket fin terräng så sugen var jag definitivt. men fredagens sena insomning och veckans jobb satte spår. var inte alls i slag på söndag morgon och fick kämpa väldigt mycket från start - och sen var det väldigt tuff terräng också.. hade stått sig bra som mästerskapsarena.blev lite väl defensiv då inte kraften riktigt fanns så efter en bra ol-inledning tappade jag fokus på långsträckan till 4an. dock stannade jag ordentligt och läste in mig i rättan tid - 90grader blev det in mot k. sen flöt det hyfsat bort till 8an där jag igen slarvade med riktining och gick snett ut mot stigen - mötte strand som spurtade in mot 7an och blev lite uppgiven. försökte ändå peppa andra halvan - va väldigt tufft som sagt. tuvatuvatuva överalles.. krok till 13e annars bra. sen hände nåt märkligt - jag ramlade och slog i högersidan - någon minut senare fick jag känningar i baksida lår - det va precis som att den sista kraften gick ur i fallet, när jag liksom fick släpa mig upp på fötter igen. så från 14e och in mot mål slog jag av på farten för att inte dra på mig nån skada. anyways... fick även denna gång se mig slagen av beach -och gratulerar till en hel hög med dm-guld!


i övrigt tycker jag rätt ledsen i hjärtat över hur vi i sverige uppenbarligen hänger på den amerikanska trenden av rädsla inför andra och annat samt mer intresserade av våran egen plånbok än att hjälpas åt. jag hoppas att de närmsta 4 åren blir en lärdom som vi förhoppningvis leder till annat styre 2014.

musiken i veckan:
för er som fortfarande inte fattat grejen med honey is cool så kan jag rekommendera att åtnjuta "focky focky no pay" från 95. har gjort det i veckan. fortfarnde lika fruktansvärt bra. spela sedan nya fever ray "mercy street" - ödslighet håller 15 år senare och det vet karin.

andra poptankar: när jag hör ljud så går de ofta rakt in i min popbank i skallen och vips så relaterar jag till nåt. det går ibland väldigt fort och kan bli rätt komiskt.
  • när jag gick in på bajamajan på sm-medel så gnisslade dörren - samtliga gånger - på ett sätt som lät som introt till "sleepyhead" med passion pit. följaktligen tänkte jag på den låten under större delen av helgen.
  • när jag tog av locket på grundvattenrör i veckan kom direkt "grounded" med style of eye upp i skallen, har inte fattat ännu varför.
  • en annan grundvattenlocksöppningsklassiker är "pop the glock" med uffie, introt låter så

kommer följa detta poptrassel med mer...

slutligen: "pills" med anna von hauswolff gör sig mycket bra i ösregn på motorväg. livet blir som en musikvideo.

måndag 13 september 2010

the maze race



en dröm gick i uppfyllelse i helgen: jag fick löpa en RIKTIG labyrint. det var väldigt svårt som förväntat och jag stressade lite i vägvalen, mycket nöjd och välförtjänt vinnare blev 30åringen -grattis igen!


nöjd vinnare jagar albinopåfågel och swedish beauties on pwt-tour

makalöst trevlig helg i skottland.

tips: http://www.tottyrocks.co.uk/ - fantastiskt fin affär i edinburg, helena gjorde årets fynd och kommer vara hetast i Umeå

annat:
Fever Rays nysläppta cover Mercy street i limiterade vinyl damp ner i brevlådan - och ja det var precis så fruktansvärt bra som förväntat - kan höras på spotify.