onsdag 29 augusti 2012

Natt-SM GULD!

Facit :)

för det kära besväret vann jag en handduk och en påse korv. för en kvarts löpning på söndagen vanns det en iPad. inte så att jag inte använder handdukar och gärna ger bort korv... men lite prisbordssynkronisering mellan Rehns BK och Gävle OK hade inte varit dumt.

Nattorientering är fortfarande da shit. Nåt av det coolaste man kan göra. Lite som en saga fast på riktigt. Världen blir så begräsad visuellt men finns i huvudet istället. Fantastiskt!

Än mer känslan av att: TIOMILA - vakna!! ge damerna nattsträckor för bövelen!

tisdag 21 augusti 2012

Kung av Kungsan - Bulletin 1

Den 29 september smäller det!

Varför?
- För att fira min 30årsdag lite försent arrangerar jag supereventet Kung av Kungsan för 2a gången i historien

Var?
- I Klippans kulturreservat på en karta som jag förhoppningsvis ritat klart tills dess, plats för TC (tävlingscentrum) ej bestämt ännu... ganska mycket är inte bestämt ännu =)

Hur?
- Sprintorientering fast lite mer nördigt än vanligt 
2 klasser kommer finnas att tillgå:

"Kung" - om man vill va med och tävla om titeln Kung av Kungsan anmäler man sig i denna klass. Banan kommer antagligen löpas av de bästa på en kvart. En herr- och en damsegrare kommer att koras.

"Chill" - om man vill ta en lite enklare bana och bara glida runt i den fina omgivningen.

ANMÄLAN!!!!!
Görs genom att skicka ett mail till mig med namn och klass och SI-nummer (har man ingen SI=sportident-pinne=stämplingsmojäng så löser vi det då - men skriv det till mig!) 
mail: susie_the_bear@hotmail.com

Regerande mästare 2010: Lina Strand GMOK och Karl Tiselius GMOK
http://mmariamagnusson.blogspot.se/2010/10/kung-av-kungsan-ar.html

representing Sweden....

..men det ska ju änna jag göra! blev igår uttagen till NORT. svinkul tycker jag.och tänker bättra på sprintformen så mycket jag kan inför hemma-världscup i göttlaborg! dock ser jag på touren mest fram emot att få löpa jaktstart på karta angränsande till nästa års vm-terräng i Finland! http://www.nordicorienteeringtour.com/
4 september it's on!!!
men allra mest nöjd och glad är jag att den känsla av lugn, glädje och inspiration som jag låtit dränera mig i sedan jukola har mättat kroppen och att den uppenbarligen varje gång gör mig till en bättre och gladare orienterare.

lärdom av dra av våren för mig: det går inte att stressa fram resultat när kroppen inte är i skick - för då blir fokus på just - resultat - vilket inte är anledningen till att jag håller på med det här och inte gör mig ett dugg sugen.

Italienlägret var helt som väntat helt grymt. Svårt att misslyckas i liksom. Ikväll ska jag på en helt vanlig tisdagsträning - det blir gött det med =)

lördag 11 augusti 2012

euromeeting! hurra!

nu är jag alltså nere i österrike bland berg, where the soul meets body så att säga...

utsikt från starten på medeln, kammen är österrike-italien gräsen, himmelskt vackert
efter grymma uppladdningsdagar med bad, träning och 5kamp drog tävlingarna igång igår kväll med sprint i Innsbruck. Jag kubbade på i ett jämt tempo hela vägen och höll fokus bra ändå till sträcka 13-14 där det först dök upp en skällande hund vid k13 vilket fick mitt vägvalsbeslut att hastigt bestämmas till vänster - vilket va längre =( och sen tröt orken upp i trapporna mot k14 och jag blev stirrig o visste inte vilket håll jag skulle ta runt ovalen, tappade 20sek. men men, sen avslutade jag bra med högervägval till k15. ändå lätt bästa sprinten i år och jag är supernöjd med att bara vara 33sek efter (6a). annica gustafsson sprang in på fin 3e plats.
sprinti!
idag var det "medeldistans". den tog lite längre tid än vanligt. jag hade förberett mig på att det skulle vara supersvårt men det var dessutom supersvårt att springa då det var knölar och gropar överallt. en kontrollplock i ett plottrigt område utan dess like. försökte inte ens springa på i fjärilen utan var bara fokuserad på att orientera rätt. det gick hyfsat på de flesta kontroller men gjorde 2st 1minuters. dock hade jag där taktiken att stanna när jag kände att jag kommit rätt längd men inte fått kontrollen - så missen bara blev i sidled och gick att åtgärda efter lite "inläsning" (det va assvårt....). efter fjärilen blev det något lättare men jag lät fortfarande orienteringen styra farten. så i mål va jag ändå hyfsat nöjd på tiden 50.56 .... på 4500 meter.. och jag vann =) så kan det gå! roligt och vilken galen bana. man vill liksom dit igen för att fatta va man egentligen sprang. 
fokus på medeln! (foto: jan kocbach)
"medeln"

euromeeting-gänget (foto: anneli östberg)


onsdag 8 augusti 2012

litauen - utlovad foto-uppdatering...

lite bilder från vilnius och nida. alldeles underbart. är f n i österrike och inväntar euromeeting start. återkommer om detta!