lördag 29 september 2012

och Kung av Kungsan 2012 är.....

Vinnarna och en överentusiastisk arrangör!
.... LINA BÄCKSTRÖM och JONAS PILBLAD!!! STORT GRATTIS! och tack alla som sprang och hjälpte till och var glada och snälla. jag är SÅ GLAD att ni kom! Resultatlista och Linas vinnande vägval finnes nedan! På återseende 2013!




fredag 28 september 2012

STARTLISTA - Kung av Kungsan 2012!

Startprocedur: 2 min innan din starttid tömmer du och checkar du din SI-pinne, 1 min innan får du definition, vid starttid får du din karta!

torsdag 27 september 2012

Helena och Christian tipsar! samt PM-tillägg!

Siktar mot KaK 2013 månne?
Idag bjuds på finfina tips från KaKs bankontrollant/kvalitetsgranskare/allmänna ol-expert H.Jansson:

"Årets Kung av Kungsan är verkligen en juvel bland årets orienteringsarrangemang. Den helt nyproducerade kartan Sockerbruket tycks hålla absolut högsta kvalitet, och troligt är att IOF kommer köpa upp denna spännande produktion inför nästa års VärldsCup.

Tävlingsterrängen kommer att ställa stora krav på såväl fysik som taktik hos löparna. Oerhört snabblöpta partier varvas med ruskiga stigningar, ojämnt underlag, svindlande höjder och distraherande, vackra gamla byggnader. Skiftningarna mellan storstadsatmosfären, parkernas lummighet, industriernas slitna charm och den marina miljöns salta vindar behärskas inte utan svårighet ens av de mest erfarna sprintlöparna.

Banläggaren har gjort ett formidabelt jobb för att hitta den perfekta balansen i utformningen av tävlingen. Komponenterna fart-beslut-klurighet-kartnörderi är ju alla essentiella i en sprint av rang, och i detta hänseende utlovar årets Kung av Kungsan-banor succé. Som löpare är det full fokus från första till sista steg som gäller. Du kommer behöva behärska höga hastigheter så väl som über-nogrann kartläsning. Det kommer vara beslut som är så svåra att fatta att myrkrypningar och fulminant svettning kan bryta ut enbart på grund av den höga anspänningen. Det råder ingen tvekan om att den som efter tävlingens fullbordande står som segrare kommer att vara en värdig sådan.

Tips till deltagarna:
- NJUT av denna otroliga ynnest att springa på ny karta!
- tänk "banan". Som frukten alltså.
- allt står på kartan. 
-rakt på är alltid närmast."

Lycka till!
Helena

Nu ikväll har också provlöpning av KaK 2012 - "Kung" - genomförts. Så här tyckte Kungsans alldeles egna Christian Tingström (som löpte på 14:51):

Några PM-tillägg: 
  • Vid 10:15 kommer en demonstration av varvningen genomföras så att alla eventuella frågetecken rätas ut!
  • Endast LÖS definition på varv1 och 2 - men tejpad på kartan för fjärilen - alltså kan av denna utläsas vilken slinga DU har först "A" eller "C". (ex har du "A" först så står denna som nummer 2 på definitionen efter kontroll11/kodsiffra 41)
  • Blir det regn finnes ett tält att lägga väskan i!
  • Blir det regn - blir det HALT!

tisdag 25 september 2012

PM/bulle3 - Kung av Kungsan


SAMLING: 
TC - röd pils ände, Klippans kulturreservat, lördagen den 29 september 2012:
....och transport dit får endast ske genom cykeltunneln markerad med gul pil på kartan. Har man bil får man alltså parkera utanför avlyst område och knalla runt till tunneln. Förslag på P markerat o blått och spårvagnshållplats "vagnhallen majorna" också den i blått.

START: Från 10.30, startlista publiceras på bloggen fredag den 28e.  Start och mål på TC.

KLASS-INFO:

"Kung"
1 minuts startmellanrum. 
Tidtagning med sportident: start- OCH målstämpling tillämpas!
GLÖM INTE att TÖMMA och CHECKA SI-bricka innan start (görs på TCm fråga på plats om du inte vet hur man gör - superlätt typ).
För er som inte har bricka ska jag försöka låna ihop tillräckligt många.
SNÄLLA - ni som har egna och extra hemma - ta gärna med och låna ut!
Banlängd typ 2500 m fågelvägen.. .men den kan man inte löpa ;)
Skala 1:2500

VIKTIG KUNG-INFO!!!!! Varvning med kartbyte kommer ske på följande vis - när man kommer till sista kontrollen på sin första karta så plockar man ur den ur plastfickan och vips så är där varv 2 på ny karta under! Samma startpunkt på båda varv - ej snitslat till startpunkt - typ 10 meter...
Vid varv 2s första kontroll - som är kontroll 11 med kod 41- ska du först STÄMPLA kontrollen och sen vända på platsfickan för att löpa en gafflad specialslinga på "okänd" kartskala.  Du börjar med den slinga du blivit tilldelad av Maria vid start - antingen kontroll "A" eller "C". Kontroll 11 med kod 41 skall stämplas varje gång den besöks! När du sprungit båda slingor och stämplat kontroll 11 åter så vänder du tillbaka kartan och fortsätter mot kontroll 12.

"Chill" - Fri starttid. Tidtagning frivillig. Skala 1:2500. Banlängd 1250 m. Inga konstigheter - tömma -  checka - start- och målstämpla.

TERRÄNGUnderbara gamla industrihus och nya bostadsområden i flackt asfalterat område med en o annan minipark samt en knalle av rang mitt i smeten med tuff stigning. Löparskor funkar nog utmärkt om det är torrt, vid blötare väder rekommenderas (som alltid i gbg) lite bättre grepp, typ inov8.

KARTA: "Sockerbruket" ritad 2011-2012 av Maria Magnusson, skala 1:2500, A4-format, ekvidistans ca 2 m.

EFTERANMÄLAN: kan göras om man smörar för arrangören - men då får man starta sist =) till susie_the_bear@hotmail.com

PRISUTDELNING: sker så snart som möjligt efter samtliga gått i mål i "Kung"-klassen

OBS! ingen toa eller dusch vid TC och bidra gärna med en tjuga så jag kan betala för kartutskrifter!

sprintnormen kan man läsa på här om man är osäker på karttecken.
http://www.orientering.se/ImageVault/Images/id_9369/scope_0/ImageVaultHandler.aspx
jag har följt den hyfsat vid kartritning!

måndag 24 september 2012

STAR INTERVIEW #2 inför KaK 2012

Hej Karl Tiselius KaK-vinnare 2010 - ska du springa KaK i år?
Hoi Maria!Nej tyvärr missar jag chansen att försvara segern (i herrklassen) från ifjol, eftersom jag rotat upp från Sveriges framsida och flyttat till Basel i Schweiz. Hade jag vetat om att KaK skulle bli av nu i år igen lite tidigare så hade jag självklart senarelagt flytten.

Vilket är ditt bästa minne från KaK 2010?
Helt klart övergången/kartbytet från sprint till ultrasprint (inne på din innergård). Mycket folk, mycket kontroller och ett glatt leende på varje löpare. Tycker personligen att det är riktigt kul med ultrasprint och även den säkraste orienteraren kan strula till det då skalan är något utöver det vanliga (även om jag "spikade" de flesta kontrollerna).

Har du nåt tips till årets KaK-löpare?
Klä dig utmanande. Är man inte snabbast så kan man alltid psyka de andra genom val av klädsel. Väl ute på banan gäller det att låta orienteringen kontrollera farten. Banläggaren (och tillika kartritaren) lyckas verkligen få till kluriga sträckor som både krävde snabba beslut och skärpa längs med det valda vägvalet.

Tackar Karl och önskar honom välkommen åter 2013!
Tisse och andra med full koll 2010!

onsdag 19 september 2012

STAR INTERVIEW och kart-teaser inför KaK 2012!

Hej Lina Strand och GRATTIS till SM-guldet!
-Tack så mycket!
Hur är formen inför Kung av Kungsan?
- Jag har ju i och med helgen fått det allra bästa formbesked man kan få!
Vad ser du fram emot mest med KaK 2012?
- Att få springa på en helt NY karta lockar såklart en OL-nörd som mig men framförallt att fler får möjligheten att springa detta superarrangemang.

Jag önskar regerande mästarinna Lina Strand lycka till på årets Kung av Kungsan.
I tidernas begynnelse - KaK 2010
Såhär med lite mer än veckan kvar till start släpper jag här ett exklusivt kartklipp den nya kartan "Sockerbruket" som har sin release i samband med KaK:


här finns info om tävlingen:
 DU är välkommen!

söndag 16 september 2012

inte ens nära

vaknade med mens. tog en tablett. tänkte inte låta mig påverkas. inledde offensivt men tog ett riktigt rötet vägval till k2. fatta inte var jag var - blev ett rejält parallellfel. men lång bana kvar. det gick ungefär till kontroll 3. sen vände banan uppåt och all ork bara rann ur mig. sen blev resten av loppet en kamp mot kroppen.  känslan av att stå still när man har 1km sikt. mjölksyra i en till synes fånig backe. enda gången jag kände mig lite piggare var efter dragit en gel vid k9. tyvärr hände detta sen:
det går inte att förklara bort med nåt alls. jag försökte åtminstone. det går ju att ta med sig. men nu vill jag gråta en stund först. ridå!

lördag 15 september 2012

kval..

min långa borta-bra vistelse fortsätter - nu på jurenikova/moris soffa! alldeles underbart! lång-sm  kval idag. nu har jag sprungit så många kval det senaste att jag borde veta hur man gör typ. och förutom en liten osäkerhet/hjärnsläpp till k1 var det hyggligt bra. men tappade myyycket i grönområdet till k4 där skulle man gått via kärret. kolla stråken imon!! anyway, känns fint inför final. vet inte varför gpsen sluta ta efter 6an.. stenstörningar kanske?

jag och eva tog eventuellt årets sista utebad?! på väg hem från tävlingen - iiii och uuuur.. typ i den farten! syns ju hur jvla glad man blir av att bada!

torsdag 6 september 2012

Kung av Kungsan -BULLETIN 2!


Den 29 september smäller det!

Varför?- För att fira min 30årsdag lite försent arrangerar jag supereventet Kung av Kungsan för 2a gången i historien.

Var?- I Klippans kulturreservat på en karta som blir klar tills dess =)

AVLYST OMRÅDE: ska du springa så ska du inte vistas här innan 29 september:
http://kartor.eniro.se/m/9xtxZ

TC kommer vara beläget vid röd pils ände:
och transport dit får endast ske genom cykeltunneln markerad med gul pil på kartan. Har man bil får man alltså parkera utanför avlyst område och knalla runt till tunneln. Förslag på P markerat o blått och spårvagnshållplats "vagnhallen majorna" också den i blått.

Hur?
Sprintorientering fast lite mer nördigt än vanligt 
2 klasser kommer finnas att tillgå:

"Kung" - om man vill va med och tävla om titeln Kung av Kungsan anmäler man sig i denna klass. Banan kommer antagligen löpas av de bästa på en kvart. En herr- och en damsegrare kommer att koras.
Kartbyte och varvning kommer tillämpas på ett eller annat sätt, eventuellt också skal-byte =)

"Chill" - om man vill ta en lite enklare bana och bara glida runt i den fina omgivningen. Tidtagning frivillig.

Start: 10.30-11.30, lottad startlista tillämpas "Kung"-klassen, fri starttid i "Chill"-klassen.
Start vid TC.

Stämpling: Sportident kommer användas med start- och målstämpling men kanske inte på alla kontroller. Skärm vid alla kontroller.

Terräng: Underbara gamla industrihus och nya bostadsområden i flackt asfalterat område med en o annan minipark samt en knalle av rang mitt i smeten med tuff stigning. Löparskor funkar nog utmärkt om det är torrt, vid blötare väder rekommenderas (som alltid i gbg) lite bättre grepp, typ inov8. 

Karta: "Sockerbruket" ritad 2011-2012 av Maria Magnusson, skala blir sannolikt 1:2500, A4-format, ekvidistans ca 2 m.

ANMÄLAN!!!!!
Görs genom att skicka ett mail till mig med namn och klass och SI-nummer (har man ingen SI=sportident-pinne=stämplingsmojäng så löser vi det då - men skriv det till mig!) 
mail: susie_the_bear@hotmail.com

VÄLKOMNA!