onsdag 12 juni 2013

Häl/sko-nyheter!

Jag har ju haft en del problem med hälar som krånglat de senaste åren vilket lett till "operationer" på skor och även operation på en häl (plockade bort inflammerad slemsäck+brosk). Det var ju ett tag sen jag skev om detta för läget har varit stabilt- vilket innebär - hanterbart. Det är alltså inte problemfritt men går att fixa och trixa med. Hälen jag opererade har en tendens att ibland få vätskeblåsor under huden där ett av ärren sitter. Inte där själva slemsäcken satt utan ett "nytt" srälle. När detta händer upplever jag stort obehag och behöver mjuka skor och compeed för att håll det i schack. Och försöka att minimera orienteringssko användandet. Såklart ingen drömsits men har lärt mig att ha tålamod och att inte slarva med fötterna ens för en promenad på stan. Idag använder jag VJ Bold till tävling vilken funkar helt ok.

Nu till glada nyheter! När jag en gång i tiden fick detta problem var jag tvingad att sluta springa med Inov8 Xtalon som jag gillade så mycket, och som var en smaaal sko (har tunnis fötter), hälkappan är nämligen för låg och ligger precis på min onda punkt (vet att det är tvärtom med höjden för Helena J så har du hennes hälveten se där!). Men efter att fortsatt ha åtminstone testat i den eminenta SM sport butiken så kunde jag i måndags helt plötsligt ha en Inov8 modell igen! Roc Lite 243, som är lite högre hälkappa och mjuuuuk. Min syrra påpekade också att den matchar med SAIK-dressen - schnyyygt! Dessutom köpte jag VJ Sarva Devil som jag tror kommer bli en kanonsko att träna orientering i. Om den inte blir för bred för mig när den är blöt. Stefan (Millegård) tror iaf att denna sko kommer sälja smör i år och jag tänker inte säga emot. Mjuk och fin men ändå stabil!

snyggskon och sommarens storsäljare?

helt mjuk!!!
halvmjuk men väldigt fin insida!
Har löpt intervall i fin skog idag med Roc Lite dojjorna och det kändes bra! Hurra!
För er andra med hälveten - ge inte upp!!

tisdag 11 juni 2013

antiklimax

Efter min finfina vår hade jag sprungit ihop till möjligheten att ta en vm-plats genom ett väl genomfört NORT. Kroppen ville nåt annat. Väl uppe i Oslo dagen innan tävlingarna skulle starta kände jag mig på kvällen risig. Vilket utvecklade sig åt helt fel håll när minuterna passerade. Vid klockan 23 steg jag ur min säng och lämnade mitt och Toves gemensamma rum för att inte smitta henne. Jag kunde redan känna då att detta går käpprätt åt helvete. Sov inget på natten för jag mådde så dåligt i halsen. Och fick således lämna NORT innan det ens startat och ta mig hemåt Göteborg på lördagen. Behöver nog inte bre ut mig om hur ledsen och besviken jag varit efteråt, men i kort så kändes det förjävligt att inte ens kunna få ta den där chansen som hägrade.

Nu blir det inget VM för mig vilket är röv.... men trösten är att det kommer ju fler och att jag faktiskt satsade och nästan vann.

Istället går jag in i en fet träningsperiod nu + löper stafetthöjdpunkten på året: Jukola + ritaritarita karta till Kung av Kungsan! Och dags att börja med nya 8or till Single ladies, läsa skitmånga böcker och lyssna på detta av mig nyupptäckta grymma band:
light asylum "heart of dust"

Känns lite som när jag upptäckte Cocteau Twins för 3år sen, lyssnar liksom ett helt album igen. Älskart!