söndag 7 december 2014

KAK2014; karta, resultat, bilder och TACK

KAK2014 blev återigen en underbar tillställning då efter en något gråmulen morgon alla fina deltagare och funktionärer sken som solen och där den riktiga, som sig bör, letade sig fram lagom till kröningen av de nya Kungarna. Så hur gick det då?
för den som ville skifta fokus fanns utsikt längs banan
Jag själv stod vid starten och noterade att redan mot 1a kontrollen gjorde Jonas Merz ett spänsthopp av klass över staketet vid Kjellmansgatan. Merz tog kommandot direkt, vann framförallt första långsträckan k3-4 med 6 sekunder, och släppte sen aldrig förbi någon under hela loppet, en mycket imponerande insats. Vinst med 35 sekunder är överjordiskt mycket i dessa sammanhang men också kungsans egen Christian Tingström stod för ett starkt lopp då han bar extra utrustning i form av GoPro-kamera hela vägen ;) och 3an Martin Ahlberger var klart oräddast klädmässigt! Stilpoäng blir det!
Kung - snabbare än fotografen

Lilian Forsgren gjorde ett riktigt stabilt lopp med en ruggig avslutning bla sträckbäst av alla k14-15 och k15-16. Anna Forsberg höll Lilians fart men efter miss till 12e och en rejäl bom vid kyrkan var det ridå för Kolmårdens finest. Ellinor Tjernlund och Josefin Tjernlund sprang så jämt att man skulle kunna tro att de var släkt. Hundradelar fick särskilja dem som 2a och 3a.
NärKing!
Solsken över prispallen
årets bana
Här finns winsplits och Vinnarintervjuer kommer förhoppningsvis i nästa inlägg.
55 personer kom till start, finfikat från cum pane och hembaket åts upp, mer än 2200kr insamlades till Ingen människa är illegal. Kungarna förärades med varsitt Levain-bröd från bageriet samt det undersköna diplomet från KAKs egna konst-ansvariga Crilla Magnusson:
Vill skänka ett stort TACK till ALLA som hjälp till (och även frågat om de kan göra nåt) med årets tävling. Dock vill jag rikta ett speciellt tack till LG Axmalm, som förutom skjutsat runt mig till att hämta grejer, såg till att KAK gick in i en ny datoriserad era med ett riktigt sekretariat. Kändes deluxe! Och tack till Lina Strand som för andra året i rad fick "mot sin vilja" agera funktionär på KAK istället för att löpa men som ändå hann provlöpa innan operation och har gett feedback till en bättre kartkvalitét. Tror också det är så att Lina Strand är den enda som på ett eller annat sätt deltagit i samtliga 4 KAK. Bra jobbat!
Har du tagit fina bilder på KAK och vill dela med dig? Maila mig: susiethebear9@gmail.com
Har du förbättringstips till KAK2015/tankar om kartans kvalitét/tankar om banläggingen? Maila eller kommentera nedan. Alla som sprungit och ritat in vägval - maila gärna dem också.
Jag önskar alla välkomna åter till KAK2015. Nedan följer blandade bilder från KAK2014 (bilder finns också på instagram #KAK2014):
nervös? uppladdning
Hög stämning i tältet
KAK-arr ber till vädergud? och KAK-veteran i moderiktig sko
Palm ut allra först (efter provpromeneraren såklart =)
Kylig outfit
Turister och sopstationskontroll?
A run with a view..
A run with a church..
En snabbpromenad
Fokuserad 
SAIK*3
Sambo-löp??
Löpa i neon?
Nöjd arrangör
Hälkick!
Gratismarka!
Va hände?
Analys
Lägg till bildtext
KAK2014 i mål!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar